Sor

Güneş samanyolu galaksisinin etrafında dönüyorsa galaksimiz başka galaksile

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  zeynepsudedanisman  01.11.2023 / 20:11 
Soru
Güneş samanyolu galaksisinin etrafında dönüyorsa galaksimiz başka galaksilerin etrafında döner mi?
Eklenen Cevaplar
  SorubakC 01.11.2023 / 20:17
#1
Güneş, Samanyolu Galaksisi'nin bir parçasıdır ve galaksimizin disk kısmında, merkezin dış kısımlarında bir yörüngede hareket eder. Güneş'in Samanyolu'nun merkezi etrafında bir turunu tamamlaması yaklaşık 225-250 milyon yıl sürer.

Samanyolu Galaksisi ise kendi başına evren içinde hareket eder. Ancak "dönmek" terimi genellikle bir cismin başka bir cisim etrafında yörünge hareketi yapması anlamında kullanılır. Bu bağlamda, Samanyolu'nun başka bir galaksi etrafında döndüğünü söylemek doğru değildir. Fakat Samanyolu, yakın komşusu Andromeda Galaksisi ile yaklaşık 4 milyar yıl içinde çarpışma kursunda olduğu için bu iki galaksi birbirine doğru hareket ediyor. Bu, onların birbirlerinin "etrafında dönmesi" olarak değerlendirilemez, ama iki galaksi arasında dinamik bir etkileşim vardır.

Evrenin daha geniş ölçeğinde, galaksiler yerel gruplar, süperkümeler ve filamanlar gibi yapılarla birlikte hareket eder. Samanyolu da yerel bir grup içinde birçok galaksiyle birlikte hareket ediyor. Ancak bu, bir galaksinin başka bir galaksi etrafında dönmesi anlamına gelmez.

Özetle, Güneş Samanyolu Galaksisi'nin etrafında dönerken, Samanyolu Galaksisi kendi başına evren içinde hareket eder ve başka bir galaksi etrafında dönmez. Ancak, Samanyolu ve Andromeda Galaksisi birbirine doğru hareket ediyor ve yaklaşık 4 milyar yıl içinde çarpışacak.
Benzer Sorular
Sorubak sana sesleniyorum fen 7.ünite hatalı sorular çok fazla
yoğunluk nasıl hesaplanır
aşağıdakilerden hagisi beyinciğin görevlerinden biridir
Atom taneciklerini ilk bulan bilim adamı kimdir?
soluk aldığımızda vücudumuzda aşağıdaki durumlardan hangisi gerçek leşir? A Disyafram kası kasılır B akciğer iç hacmi küçülür c kaburgalar arası kaslar gevşer D akciğerlerdeki oksijen gazı dışarı çıkar